Pengikut

Khamis, 21 April 2011

Ulasan Buku...

Assalamualaikum...hai kawan2 yang jadi cikgu..korang kena buat 'Book Review' atau ulasan buku tak?ni sebahagian daripada LADAP...ada gak sekolah lain yang tak kena...yang ab faham kalau hari kita kursus or LADAP tak cukup 7 hari baru kena buat...tapi dah SU LADAP sekolah suh buat..kenalah buat..lagi2 ramai cikgu yg buat..takkanlah ab bak buat DONO jer...so terpaksalah merajinkan diri membaca buku...


masalah timbul bila nak pilih buku...kat mana?buku yg ada semua dlm kotak..masih 'Tidur'. Malas nak 'kejutkan'....hahah...lawaklah..jumaat lepas kerajinan yang melanda diri terus ke Library awan Seri Iskandar cari buku nak baca...sambil berlenggang2 kangkung pg tanpa bw pen dan kertas...agaknya dlm fikiran pas baca dah leh ingat semuanya kot..haha...so apa lagi gunakan BBku sayang..taip dlm handphone lah...


masalah lagi..dah amik isi penting..malas lak nak mgarangnya....kenalah tulis sikit sinopsis pasal buku tu..kenalah ulas sikit...erm...ada cara yang 'smart' 1. tanya kwn2 cikgu yng buat..so blh copy and paste jer....


hari ni kena rajin sbb buku yang dibaca bertajuk...:Guru Sebagai Pendorong Dalam Darjah, Kalau cikgu dah malas..macamana nak mendorong murid2 jadi rajin...hehehe..betul tak..so dengan kerajinan yang ada ..siaplah ulasan buku tentang...Buku tp xde respon..diorg mmg xkena buatlah..2.Cari dalam internet ulasan buku..tapi xmenepati 'citarasa'...pastu cam tipu plak..yg lain buat kata diri yang buat...


Guru Sebagai Pendorong Dalam Darjah....Sekian Terima Kasih...;) 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan